Uit je comfortzone

Uit je comfortzone gaan is spannend, maar levert ook zeker wat op! Zo ben ik uit mijn comfortzone gegaan door samen met mijn instructeur Leon naar Nijmegen te rijden. We begonnen in Eindhoven en zijn toen eerst naar Groesbeek gereden. Dit was al een hele uitdaging voor mij. De snelweg was iets waar ik tijdens de rijlessen erg zenuwachtig van werd. Door deze uitdaging toch aan te gaan, merkte ik dat de snelweg eigenlijk helemaal niet zo eng is.

Vanuit Groesbeek zijn we naar Berg en Dal gereden over de Zevenheuvelenweg. Hier reden we door een prachtig landschap met een weg die over de heuvels liep. Na de eerste heuvel zei ik nog mooi tegen Leon: “Oh was dit het?”. En toen kwamen we bij de volgende heuvel aan… Die bleek steiler dan de vorige. We voelde onze oren ploppen toen we naar beneden reden. Eenmaal weer boven op de heuvel zijn we gestopt om even bij te komen van de rit.

Na een warme kop chocolademelk zijn we weer vol energie verder gegaan richting het centrum van Nijmegen. Onderweg natuurlijk nog wat steile eenrichtingsweggetjes ingegaan voor wat extra uitdaging. In het centrum van Nijmegen stond me de volgende uitdaging te wachten; het Keizer Karelplein. Het gevaarlijkste verkeersplein van Nederland. Ik had thuis gelukkig al opgezocht hoe je deze het beste kon betreden, want wat was dit chaotisch. Na dit plein een aantal keer gedaan te hebben, zijn we weer richting Eindhoven gereden.

Deze rit heeft me uit mijn comfortzone gehaald, doordat je onderweg veel situaties tegenkomt die je tijdens een rijles niet snel zal meemaken. Je leert hierdoor een hele andere manier van rijden. Leon zat naast me als coach en niet als instructeur. We hebben vooral veel gelachen en genoten van de rit. Deze rit was een hele goede ervaring voor mij en heeft mij zeker geholpen bij het loslaten van mijn onzekerheden tijdens het rijden.

Groetjes,
Mariska