Geslaagd en op naar Italië.

Ik begon mijn rijopleiding met de ambitie nog voor het studentenleven m’n rijbewijs te hebben en misschien nog voor m’n zomervakantie naar Italië (zodat ik kon meerijden). Waarnaar het steeds dichterbij kwam en het ook drukker werd met schoolexamens, was de rijles soms een afblazer en ging het wat minder. Maar uiteindelijk heeft de instructeur me het zelfvertrouwen gegeven en heb ik de tussentijdse toets, al zeg ik het zelf, bijna vlekkeloos gereden. Het praktijkexamen stond 2 dagen voor mijn vakantie gepand. Ik heb het toen meteen de eerste keer gehaald en met spoedkosten mijn rijbewijs op tijd op kunnen halen, daarna meteen door naar Italië en 2 dagen later voor de eerste keer in m’n moeders auto reed ik op de Italiaanse snelweg.

Met zelfvertrouwen en kunde wat de instructeur mij heeft aangeleerd heb ik dit aangedurfd. Hij had me niet simpelweg klaargestoomd voor het praktijkexamen maar helemaal klaargestoomd om nog 50 jaar vol zelfvertrouwen en kunde in het verkeer in bijna elke situatie goed uit te komen, ook in Italië! Ik ben heel erg blij met het treffen van zo’n goede leraar die zich aanpast aan elke leerling (naar eigen inzien bij het thuisbrengen) aan diegene‘s behoefte of benodigdheden om te slagen en vol vertrouwen mee te kunnen doen aan het verkeer. Hij wist wanneer hij stil moest zijn of wanneer er gewoon geleerd moest worden van een fout, wanneer hij moest ingrijpen en wanneer hij een grapje kon maken.

Verder kreeg je ook nog theorielessen bij Wildenberg die je volgens mij op weinig andere plekken dan Wildenberg kunt krijgen. Zeker een aanrader dus!

Stijn