Vernieuwd met DRI-VR: Virtual Reality training
€ 89,-


Start je bij ons, dan kun je de DRI-VR toevoegen aan je pakket en ontvang je de code om deze te bestellen na de module 2 toets.

Door DRI-VR toe te voegen aan onze pakketten brengen we je versneld en verbeterd gevaarherkenning bij. Met als bijkomend voordeel dat je minder rijlessen nodig hebt, de deur niet uit hoeft, en het ook nog eens erg leuk is! Hoe het werkt? Start je bij ons, dan krijg je de DRI-VR virtual reality bril thuis na de module 2 toets, als je hiervoor hebt gekozen. Gedurende een aantal weken kan je oefenen met allerlei uiteenlopende verkeerssituaties. Deze bewezen lesmethode helpt je sneller op niveau te komen en maakt je een veiliger bestuurder.

DRI-VR ervaring Melissa

Unboxing

Nadat ik ongeveer 21 uur had gereden, kreeg ik een mail met daarin een code om de DRI-VR bril gratis online te bestellen. Drie dagen later werd de bril geleverd in een stevige beschermhoes met een controller erbij. In eerste instantie zag ik slechts twee knoppen op de controller “vorige” en “scherm instellen”, maar op de achterkant bij de wijsvinger zit de selectieknop.

Eerste ervaring

Na het zien van een duidelijke instructievideo ging ik de auto in. Het unieke aan deze video’s, is dat je twee verschillende versies meemaakt van een gevaarlijke situatie. In het echte leven kan je enkel speculeren over hoe het anders had kunnen gaan. Mijn rijinstructeur maakt soms grapjes over dat zijn figuranten (lees: andere weggebruikers) te laat zijn, maar in virtual reality zijn er natuurlijk daadwerkelijk figuranten.

Realistisch?

Voordat ik DRI-VR had ervaren, vroeg ik me af in hoeverre virtual reality een toegevoegde waarde zou bieden ten opzichte van gewone video’s. Zodra ik het uitprobeerde begreep ik het echter meteen: als bestuurder ben je zelf in controle van waar je kijkt, wat ook mogelijk is door de 360 graden opnames. Hierdoor voel ik me autonoom en daadwerkelijk de bestuurder, in plaats van een toeschouwer. Daarnaast begreep ik eerst niet waarom ik niet meteen kon beginnen met VR, tegelijk aan de start van mijn rijlessen. Dit is het geval aangezien het handig is als je de auto al onder controle hebt en weet hoe het voelt om zelf achter het stuur te zitten, zodat je beter kan bepalen waar je op welke momenten wil kijken.

Combinatie rijlessen

Tijdens de rijlessen bleek dat ik mijn blik fixeerde op bestuurders van dichtbij, in plaats dat ik alvast verder vooruit ging kijken. Mijn rijinstructeur gaf me vervolgens de opdracht om over kruispunten te rijden in virtual reality, waarbij ik probeerde om zoveel mogelijk vooruit te kijken. Zo kon ik extra oefenen, buiten de rijlessen om.