Motor AVB

Ik ben inmiddels al meer dan een jaar bezig voor mijn A rijbewijs, waarvan ongeveer 3 maanden bij Wildenberg. Jaren geleden heb ik mijn auto rijbewijs al gehaald, echter ben ik door het gebrek aan rijervaring een erg onzekere bestuurder. Om te vertellen over mijn ervaring bij Wildenberg wil ik je eerst meenemen terug in de tijd, naar mijn ervaringen bij twee andere rijscholen.

Ooit volgde ik een proefles waar de instructeur lekker hard door de bochten wilde scheuren, met mij achterop als onervaren motorrijdster. Het stereotype patsergedrag werkte bij mij averechts, dat was niet waarom ik wil leren motor rijden. Ik besloot bij die instructeur niet te willen lessen.

De tweede poging gaf me goede moed. De rijlessen waren ditmaal op een privé oefenterrein en ik voelde me redelijk op mijn gemak bij deze instructeur.

Wat me wel wat zorgen wekte was dat ik vaak alleen werd gelaten. Op een moment toen ik zelfstandig ‘wegrijden uit een parkeervak’ aan het oefenen was reed ik tegen een stoeprand op en viel de motor tegen mijn been. Ik kon hem nog maar net van de grond af houden – maar auw. De druppel was toen ik de dag voor het AVB examen te horen kreeg dat ik de halve draai niet stationair moest doen, maar met een trekkende motor en terwijl ik het gas en de voetrem gebruik. Dat was de eerste keer dat dit werd medegedeeld. Ik besloot daar niet verder te willen.

En nu?
Ik had twee negatieve ervaringen maar ik wilde nog altijd ontzettend graag mijn A rijbewijs halen. De vrijheid van motorrijden, de behendigheid, de symbiose tussen bestuurder en voertuig…. Het spreekt me ontzettend aan.

Via de recensies kwam ik bij Wildenberg uit. En niet zomaar bij de rijschool, maar zelfs bij mister Wildenberg himself. Al bij de proefles voelde ik aan dat er ruimte was voor persoonlijke aandacht: Op mijn onzekerheid als bestuurder wist Willy zich perfect aan te passen. Met positieve bekrachtiging, veel geduld, en een flinke dosis humor ben ik nu bijna toe aan mijn AVB examen.

Door de positieve stijl van Willy kom ik over mijn onzekerheden en angsten die voortvloeien uit eerdere ervaringen heen. Daarnaast schaam ik me er niet voor dat het wat langer duurt bij mij. Bovendien ben ik er niet bang voor dat ik een dag voor het examen voel dat ik er niet klaar voor ben.

Bovenop alles geloof ik dat deze positiviteit resoneert in de gehele rijschool. Het enthousiasme en respect voor motorrijden leeft bij Wildenberg en daardoor kan er aan alle leerlingen recht worden gedaan.

Groetjes, Claire